AFYONKARAHİSAR / BOLVADİN - Ahmet Emet İmam Hatip Ortaokulu

May

ÖĞRENCİLERİMİZ OKULDA UYGUN BULUNAN YERLERE SAKSIDA ÇİÇEK YETİŞTİRDİLER.

May

Okulumuzda sportif etkinlikler kapsamında futbol ve voleybol turnuvaları düzenlendi. Başarılı takımlarımız ödüllendirildi.

May

E-okul, MEBBİS, EBA uygulamaları, dogm.meb.gov.tr, religiouseducation.meb.gov.tr, dinogretimi.meb.gov.tr, dkab.meb.gov.tr, dinogretimiokullar.meb.gov.tr, hafiz.meb.gov.tr, dogm.eba.gov.tr gibi web siteleri KTS kapsamında incelendi.

May

Okulumuz rehber öğretmeni Esra Bilgiç tarafından tüm öğretmenlere Mentörlük ve Öğrenci Koçluğu eğitimi verildi.

May

İmam hatip ortaokulu son sınıf öğrencilerine ilçemizdeki genel ve mesleki  lise tanıtımlarına başlanmıştır.

Nis

Sunudaki bilgiler aşağıda verilmiştir.

BİR EĞİTİMCİ OLARAK HZ MUHAMMED(SAV) EFENDİMİZ

EĞİTİM NEDİR: Hedef kitlede istendik davranış değişikliği yapma çabasıdır.

EĞİTİM NEDEN GEREKLİ: insan öğrenmeye muhtaç olarak yaratılmıştır.

GERÇEK MANADA MUALLİM KİMDİR? Rab olan ALLAHTIR gerçek ALİM DE ODUR

ALLAH (ÇÇ) İNSANLARI NASIL TERBİYE EDİYOR: Elçiler göndererek

RİSALET(ALLAHIN ELÇİLİĞİ) GEREKLİMİ GEREKLİYSE NEDEN: Gerekli çünkü Allah insanları bu dünyaya imtihan için göndermiş hesap günü insanların bizim bundan haberimiz yoktu diye itiraz etmemeleri için... çünkü Allah adildir kullarına asla haksızlık etmez...

NEDEN HZ PEYGAMBERİ ÖRNEK ALMALIYIZ:ربئفاحسنتؤدىبلقدكانفئرسوللهاسؤتنحسنت ادبنى Beni rabbim terbiye etti terbiyemi ne güzel etti... "Ant olsun ki Allah Rasulün de sizin için güzel örneklik vardır"  Deki eğer Allah ı seviyorsanız bana ta Bana tabi olunki Allah ta sizi sevsin...

ALLAH RASULÜ İNSANLARA HANGİ KONULARDA REHBERLİK MUALLİMLİK YAPMIŞTIR:

Peygamberimiz işe nerden nasıl başladı? İnsanların bakış açısını değiştirmekle ilk inen kuran  ayeti  YARATAN RABBİNİN ADIYLA OKU( kainat kitabına  Allahın adıyla bak)

TERBİYENİN AMACI NEDİR: :  Hakikatı tahsil uhuvveti tesis ederek İnsandaki kötü ahlakları huyları kaldırıp iyilerini yerleştirmedir..

DİYELİMKİ DEĞİŞTİRDİK KARŞILINDA NE KAZANACAĞIZ: Yeryüzünde barışın ve kardeşliğin egemen olmasını sağlayarak  İki dünya mutluluğunu kazanacağız..

PEYGAMBERİMİZ HANGİ KÖTÜ HUYLARI KALDIRDI YERİNE NELERİ GETİRDİ ?

Nis

40 kavram 40 ayet 40 hadis 40 şair 40 şiir etkinlikleri kapsamında sınıf düzeylerinde 40 hadis ile ilgili yarışmalar yapıldı. Öğrencilere yapılan yarışma ile ilgili sınıflarda 40 ayet ve 40 hadis okutuldu ve anlamları üzerine açıklamalar yapıldı.

Nis

Okulumuzda 8. sınıf öğrencilerine yönelik “Sınavlarda Başarılı Olma ve Çalışma Yolları” hakkında 8-B sınıf rehber öğretmeni Merve Köksal ve okul rehber öğretmenimiz Esra Bilgiç tarafından sunum yapıldıktan sonra öğrencilerle görüş alışverişinde bulunulmuştur.

Nis

Okulumuzun imkanları doğrultusunda okul koridorlarına öğrencilerin ulaşabileceği şekilde santraç takımları yerleştirilerek,öğrencilerimize zeka oyunları bölümü eğitim ortamları hazırlandı.

Nis

OKULUMUZDA 7.SINIF ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 'HİTABET VE SUNUCULUK BECERİLERİNİ GELİŞTİRMEK'AMACIYLA TARTIŞARAK ÖĞRENİYORUZ FAALİYETLERİ KAPSAMINDA MÜNAZARA ETKİNLİKLERİ YAPILMIŞTIR.

Mrt

Öğrencilerimizin Mesleki Bilgi, Beceri ve Yetkinliklerinin geliştirilmesine yönelik İlçemiz Müftülüğü ile işbirliği çalışması gerçekleştirdik. Bu kapsamda Okulumuz Müdürü Bekir Sıtkı Özaydın, Müdür Yardımcımız Ali Ağdacı, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Mevlüt Üsün, Türkçe Öğretmenimiz Müçteba Yılgın İlçemiz Müftüsü Sayın Önder Özkan, , Müftülük Şube Müdürü Cengiz Küçük, Din Hizmetleri Uzmanı İsmail Evcin ve İlçe Vaizimiz Halit Işık beyleri ziyaret ederek, yapılacak faaliyetler ve çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Mrt

Kariyer Günlerimiz Devam Ediyor.Mesleki Rehberlik ve Kişisel Gelişim bağlamında, Okul Rehberlik Servisi Koordinesinde farklı mesleklere sahip kişiler ile öğrencilerimiz kariyer günleri çalışmalarında buluşturuldu.Bu kapsamda ilk olarak İlçe Sağlık Grup Başkanlığından Doktor Hüseyin Kılınç Doktorluk mesleği hakkında, ikinci olarak Toplum Sağlığı Eğiticisi Mehmet Özülkü tarafından sağlık memurluğu hemşirelik ve sağlık hizmetleri konusunda öğrencilerimize meslekler hakkında bilgiler aktarıldı. Daha sonra Mahalli Rehberlik, ile Hac ve Umre Rehberliği yapan Celal Kula hocamız tarafından, mahalli ve ulusal rehberlik hakkında bilgileri aktarıldı. Son olarak İlçemiz Bağlarbaşı Camii imam hatibi Hafız Mehmet Korkusuz hocamız tarafından, imamlık müezzinlik ve din görevliliği meslekleri hakkında öğrencilerimizi bilgileri verildi. Akabinde öğrencilerimize meslekle ilgili olarak Ezan, Sela ve İlahilerden güzel örnekler sundu.  Faydalı geçen kariyer günlerimiz inşallah tekrar devam edecektir.

Mrt

Okulumuzda  öğrencilerin faydalanacağı sesli kitap okuma alanları oluşturuldu.

HAYIRDA YARISANLAR

Okulumuzdaki öğrenciler arasında iletişimi arttırmak ve iyiliği yaygınlaştırmak için imkanlari ölçüsünde hediyelesme ve elleriyle yaptıkları yiyecekleri sokaktaki diğer canlılarla paylaşarak birbirlerine ve diğer canlılara yardımda bulunmuşlardır.Ramazan ayı münasebetiyle öğrencilerimiz Ramazan erzak yardım poşetleri  hazırlayarak ihtiyaçlı ailelere dağıtımı gerçekleşti.

Mrt

Okulumuzdaki öğretmenler ile sunuş,buluş, problem çözme, soru cevap vb.konu temelli yöntem ve teknikleri üzerine müzakere yapılarak öğrencilerin başarı konusunda ileri gidebilmeleri ve daha iyi eğitim ortamı oluşturabilmek icin ortak kararlar alınmıştır.